Chat


ShoutMix chat widget

Vizipipások blogja

Bemutatok különféle dohányokat, vizipipákat ,hogy aki most akar belekezdeni eme nagyszerű időtöltésbe tudja mit ajánlott kipróbálni.

NÉP Számláló

free counters

Friss topikok

  • Túrós (törölt): Áh ez borzasztó. Nemtom hogy miért vannak odáig az Waháért eddig bármit próbáltam tőle borzalmas v... (2011.01.14. 14:18) Al Waha - Kókusz
  • Je m'appelle Théo: talán a Ladánybenye ami hasonlít a stílusomra...a többi kevésbé :D (2010.05.31. 18:27) Itt a tavasz szolaljon szívböl a zene!
  • coderror: léccives legyen új bejegyzés (2010.04.18. 17:55) Password [Hack]
  • --=Sunazo=--: nekem nincs a haveromnak volt :D (2009.12.10. 16:50) Al Waha - Menta & Guava
  • --=Sunazo=--: neem énis berakom a tiédet amugy énis csináltam jatek videókat kenny95 néven futottam a kenny film... (2009.12.02. 20:10) Al Waha - Medvecukor Kicsitt máskép

Elektronika

--=Sunazo=-- 2010.04.25. 13:59

Sziasztok igértem nektek egy ilyen cikket.

Gondolom sokatok semmit se tud az elektronikárol ezért az alapoknál kéne kezdeni. De mivel ez egy bemutató cikk ezért nem fogom nektek itt az alapokat elmondani. Persze ha érdekel titeket akkor részletesebben elkezdem eszt a cikket és a legalapabb dolgoktol elmagyarázom nektek. Na de kezdjünk is bele.

Egyik nap nézegetek egy oldalt és látok egy nagyszerű kapcsolást miszerint egy sima mezei TV távirányítóval tudjuk irányitani szerettet számítógépünket. A kapcsolást megépitettem és nagyszerüen működik egy DVD távirányitóval vezérlem a gépem igaz irni nem lehet sajnos legalábbis ebben  verzióban de tovább lesz fejlesztve. Amit ez a kicsike tud azis tulteljesit az elvárásainkon.

A szerkezet egy Girder nevű programon alapul ami a beérkezett IR (infra Vörös) jelet érzékeli dekódolja és használja.

A szerkezett amit nekünk meg kell építeni egy nagyon egyszerű kapcsolás kezdőknek akik elszántak tökéletes nakik vagy csak akik kiváncsiak.

A kapcsolás:

Nagyon egyszerű az egész egy IR detectorból egy 3,3Kohm-os ellenállásból egy 100nF (nano farát) os kondenzátroból és egy Diódábol és egy kommunikációs csatlakozóbol.

Ha már itt tartunk akk elmagyarázom mire valók ezek az alkatrészek.

A IR detector: Veszi a IR jelet a távirányítóból 3 db kivezetése van az 1. GND (Ground) földelés. 2. Vcc áramellátás. 3. OUT a jel kimenete a kommunikációs portba.

A 3,3K ohmos ellenállás: Az árram erőséget szbaályozza ez egy ugynevezett passzív alkatrész.

A 100nF-os kondenzátor: A konik ugy működnek mint az elem feltöltődnek asztán kisülnek. Léteznek más mértékegységű kondik amiket érdemes megtanulni. Pl uF (micro farát) nF (nano farát) ezeket érdemes megjegyezni.

A Dióda: A diódák müködése igen egyszerű csak egyirányba engedik folyni az áramot ugy a jele egy háromszög fölötte egy vizszintes vonal amerre a háromszög csúcsa van arra mehet az áram de visszafele már nem a vonal fele nem tud folyni az árram.

A cikk enyi lenne persze ha valaki kedvett kapott volna az utánépitéshez és megszeretné építeni az irjon egy kommentet vagy küldjön egy E-Mailt és részeltesebben videóval képpel esetlek skype-on beszélgetéssel szivesen segítek. Remélem elnyerte tetszéseteket.

 

                                                                                     Üdv: -=Sunazo=-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://waterpipe.blog.hu/api/trackback/id/tr711950038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása